Domonkos Nyomda

A nyomdászattal 1990-ben, 15 év gépiparban eltöltött gyakorlat után kerültem kapcsolatba. Ekkor úgy döntöttem, nyomdász leszek. Egy kis nyomdában a nyomdavezetőtől (egyben barátom is) megtanultam a nyomdászat gyakorlati és elméleti alapjait.

1994-ig ebben az üzemben dolgoztam, majd egy vállalkozónál lettem nyomdász. Ezzel egyidőben kiváltottam a vállalkozói igazolványomat. 3 évig mellékfoglalkozásban dolgoztam, 1997-ben lettem főállású nyomdaipari vállalkozó.

A vállalkozást szitanyomással kezdtem, egy éven belül – családi segítséggel – vásároltam egy Romayor 313 típusú ofszet nyomdagépet. Ekkor még az előkészítést (tördelés, filmkészítés) és a kiegészítő műveleteket bérmunkában végeztettem. A folyamatos fejlesztés eredményeként hamarosan megoldottam a számítógépes előkészítést és filmnyomtatást (laser nyomtatóval).

Ma már több féle monochrom laser nyomtatóval végzem a filmnyomtatást és a kis példányszámú egy színes nyomtatásokat. Konica Minolta Bizhub C554e (SRA3-32x45cm) színes másoló-nyomtatóval készítem a kis példányszámú színes termékeket (fejléces boríték, levélpapír, névjegykártya, meghívó, stb.).

A kötészeti munkákhoz irkafűző (kapcsozó) géppel, A/3 lamináló géppel, körkéses perforáló-, bigelő-, ritzelő-, sarokvágó géppel rendelkezem. A vágást ADAST Maxima-80-as vágógéppel végzem. A színes munkákhoz a filmlevilágítást, a könyvkötészetet továbbra is bérmunkában végeztetem.

Közületi és a lakossági megrendeléseket egyaránt teljesítek. Elsősorban Marcaliból és a környező falvakból keresnek meg munkával, de távolabbi településekről is kapok szép számban megrendeléseket (Keszthely, Balatonboglár, Balatonlelle, Kaposvár). Vállalkozásom tehermentes, egyszemélyi tulajdonomban van. Alkalmazottam nincs, minden műveletet magam végzek – családi segítséggel. 2022 októbere óta nyugdíjasként folytatom a vállalkozást.

Szolgáltatások

Amennyiben a szolgáltatásaim felől érdeklődik, kattintson ide. Ezen az oldalon listaszerűen megtekintheti, hogy milyen szolgáltatásokat végzek, milyen munkákat vállalok.

Környezetvédelem

Egy rövid kis bemutató kapcsán, megtekintheti, hogy a nyomdaipari munkák végzése közben, milyen környeztterhelés jelentkezik. Megtekintheti, hogy mily csekély mértékű CO2 kibocsátás történik a munkafolyamatok során.

Kapcsolat

Ha felkeltettem érdeklődését, keressen fel bátran kérdésével, kérésével. Ezen az oldalon az elérhetőségeimet találja meg az e-mail címtől a faxon át a telefonszámomig.